Wecycle

Wecycle

Wecycle is de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) regelt. Dankzij hun inspanningen krijgen de materialen uit het e-waste een nieuw leven. Hiervoor werkt Wecycle onder meer samen met gemeenten en (online) winkels.

Wecycle heeft een vernieuwend inzamelconcept geïntroduceerd: de Premium Pick-up service. Premium Pick-up Partners nemen bij aflevering van een groot elektrisch apparaat als een koelkast of wasmachine niet alleen het oude grote exemplaar mee, maar ook afgedankte kleine apparaten. Deze contractpartijen hebben de juiste inzamelmiddelen en vergunningen en ontvangen een vergoeding voor de handeling. Ook zijn zij ambassadeurs van Wecycle. Ze stimuleren het inleveren van e-waste door toelichting geven op het belang van verantwoorde recycling. Kijk hier voor een korte video over de Premium Pick-up service.

Wecycle Premium Pick-up Partners

Wecycle garandeert een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten komen oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden en apparaten belanden niet in de illegale export.

Kijk hier hoe Wecycle de (online) retail ondersteunt in het invullen van hun wettelijke verplichtingen en hun MVO-beleid.